Voedingsadvies

"Niet wat je eet, maar wat je verteert komt je ten goede"


Gezonde voeding is de basis van een gezond leven

In de middeleeuwen ontstond het gezegde ‘de dood huist in de darmen’. Toen wisten mensen al dat de darmgezondheid een bepalende rol speelt in de lichamelijke en mentale gezondheid. Tegenwoordig staan de darmgezondheid en het microbioom volop in de belangstelling en spreken we al over de darmen als ‘het tweede brein’. Dit is bij onze dieren niet anders.

De laatste jaren wordt erkend dat voeding voor dieren een nog belangrijkere rol speelt dan voorheen werd gedacht.

 

Goede, bij het dier passende voeding is van essentieel belang voor een goede gezondheid. Dit is ook de basis van de orthomoleculaire therapie 

Een gezonde, gevarieerde voeding is er op gericht om ziekten te voorkomen en / of ziekten te behandelen door zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Die moeten goed opneembaar en zo goed mogelijk te verteren zijn.

Als het nodig is kan dit voor het individuele dier vervolgens aangevuld worden met juist gedoseerde en goed opneembare voedingssupplementen.

Supplementen zijn dus altijd een aanvulling, indien nodig. Goede voeding is de basis!

 

Voedingssupplementen zijn er in tabletten, capsules, poeders of druppels. Ze bevatten een hoog gehalte aan stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen, zoals  vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.